Organic baby food

Gezonde voeding is essentieel en van groot belang voor een goede gezondheid. En dit geldt helemaal voor kleine kinderen. Hun spijsvertering en immuunsysteem zijn nog volop in ontwikkeling. Doordat hun immuunsysteem nog volop in ontwikkeling zijn, zijn baby’s vatbaarder voor ziektes. Als ouders wil je het beste voor je kindje en hen een zo goed mogelijke start geven. Daarom kiezen veel ouders voor biologische babyvoeding. Maar wat is biologische babyvoeding? En waarom zou je voor biologische babyvoeding kiezen?

Wat is biologische babyvoeding?

Biologische babyvoeding is voeding die geschikt is voor kinderen van 0 tot 3 jaar. De ingrediënten van babyvoeding zijn op natuurlijke, diervriendelijke en milieuvriendelijke manier geproduceerd, zonder kunstmest en chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen. De babyvoeding bevat geen conserveringsmiddelen, genetisch gemanipuleerde ingrediënten en kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen. In de biologische veeteelt worden er veel minder hormonen, en antibiotica en andere geneesmiddelen toegediend aan de dieren. Die worden alleen gebruikt als het noodzakelijk is en niet preventief. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het vlees. Dieren moeten ook veel ruimte hebben om te bewegen, ze moeten goed verzorgd worden en goed biologisch voedsel en vers gras krijgen.
Biologische groente en fruit bevat meer vitamine C dan andere groente en fruit en biologische melkproducten hebben een hoger gehalte aan gezonde vetzuren zoals omega-3. Omega-3 vetzuur DHA is verplicht in alle flesvoeding en is goed voor de ontwikkeling van het netvlies en de hersenen van de baby.

Waarom zou je voor biologisch eten kiezen voor je baby?
Door het geven van biologische voeding wordt je baby minder blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Daarmee speelt het ook een rol bij de opbouw van het immuunsysteem en mogelijk ook een rol bij de bescherming tegen allergieën. Er zijn aanwijzingen dat het een lager risico geeft op ziekten als hart- en vaatziekten en kanker. Bovendien is biologische voeding over het algemeen voedzamer.

Hoe herken je biologische babyvoeding?

Biologische babyvoeding moet voldoen aan de hoogste eisen, nog hogere eisen dan de kwaliteitseisen van andere babyvoeding. De productie van babyvoeding wordt voortdurend streng gecontroleerd. Biologische voeding herken je aan het keurmerk op de verpakking van het product. Aan de hand van dit keurmerk is te zien dat de babyvoeding aan alle regels voor biologische landbouw voldoet.

Waar is het verkrijgbaar?

Chemische stoffen kunnen het evenwicht in het systeem van je kindje verstoren. Daarom is het raadzaam om je kindje biologische babyvoeding te geven. Dat is niet alleen goed voor je baby, maar ook nog eens voor dier en milieu.
Door de geringe aanbod van biologische babyvoeding in de supermarkten, loopt de verkoop op de Nederlandse markt flink achter. Er is veel babyvoeding verkrijgbaar van bekende merken, maar die zijn helaas niet biologisch. Bij natuurwinkels is het vaak wel verkrijgbaar, maar deze zijn niet op elke hoek van de straat te vinden.

Gelukkig kiezen ouders van nu bewuster en biologisch en wordt het aanbod in de supermarkten groter. Een zestal spelers op de markt van biologische babyvoeding zijn Biobim, Ella’s Kitchen, Hipp Organic, Holle, De Kleine Keuken en Madaga. Met een grote verscheidenheid aan producten weten ze steeds meer en meer de supermarkten te veroveren, en hoe groter de vraag, hoe groter het aanbod zal worden. Naast flesvoeding is er ook een groot assortiment aan groente- en fruithapjes, thee, koekjes, en andere tussendoortjes verkrijgbaar. En allen staan ze voor 100% biologisch. Voor een goede start en een gezond begin voor je kleintje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *